“Prachtconcert in prachttheater”

Winsinghhof Roden 2017
Uit het Roder Journaal, 20-12-2017:

Stageband Jazz Orchestra: prachtconcert in Roden

RODEN Stageband Jazz Orchestra bracht zondag velen in vervoering tijdens haar concert in De Winsinghhof, dit o.l.v. Tony Hoiting.

Het evenement was een mooie afsluiting van Manifestatie Jong III. Leuk was dat de dirigent van de Stageband: Tony Hoiting als net-afgestudeerde musicus meedeed aan Jong I. De stageband vond in De Winsinghhof een geweldige zaal, doordat het geluid er niet ging galmen.

“Als alles mee zit, doen zij weer mee tijdens Jong”, aldus een enthousiaste organisator Fokko Rijkens. Hoiting studeerde af op jazz-piano aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen in 2011. Hij speelt nu piano in diverse gerenommeerde bands, waaronder Stageband Jazz Orchestra en de Drentse formatie Want 2Swing. Daarnaast heeft hij zich de laatste jaren toegelegd op componeren/arrangeren. De Stageband Jazz Orchestra speelde in Roden een van Tony’s eigen werken: Samba Azul.

Speciale gast was Frits Landesbergen op vibrafoon. Frits Landesbergen (Voorschoten, 1961) is vibrafonist, slagwerker, arrangeur en producent. Hij won al op zijn 25ste de Wessel Ilckenprijs. Landesbergen speelt mee op ruim 120 albums als sideman bij onder anderen Madeline Bell, Ann Burton, Louis van Dijk, Laura Fygi, het Rosenberg Trio, het Metropole Orkest en het trio van Monty Alexander. Hij is docent vibrafoon, slagwerk en combospel aan het conservatorium te Den Haag. In 2014 richt hij de North Sea Big Band op. Frits Landesbergen speelde met Stageband Jazz Orchestra naast eigen arrangementen, stukken van het orkest van bandleider, vibrafonist Terry Gibbs.

http://www.roderjournaal.nl/evenementen/50832/stageband-jazz-orchestra-prachtconcert-roden/