Vacature: Voorzitter

Gezocht: bestuurslid!

Stageband Jazz Orchestra zoekt VOORZITTER

Stageband Jazz Orchestra is een big band uit Groningen die sinds 1981 bestaat, met een standaard big band-bezetting van 18 musici en één dirigent. De bezetting wordt gevormd door een mix van professionele musici, gevorderde conservatoriumstudenten en zeer gevorderde amateurs. Veel van de blazers in Stageband Jazz Orchestra beheersen meerdere instrumenten en dat geeft ons extra flexibiliteit bij het ontwikkelen van arrangementen. Wij schaven voortdurend aan onze eigen muzikale persoonlijkheid, wat bijvoorbeeld betekent dat we geen oude arrangementen kopiëren maar dat we gaandeweg onze eigen arrangementen ontwikkelen, natuurlijk met respect voor het oorspronkelijke karakter van de muziek die we uitvoeren. Het repertoire van de band bestaat zowel uit moderne composities van componisten als Maria Schneider, Jim McNeely en Bob Brookmeyer als het meer traditionele bigband werk van na 1943. Stageband Jazz Orchestra mag zich rekenen tot de beste big bands van Nederland. De band trad onder meer op met Benjamin Herman, Fay Claassen, Jesse van Ruller, Josee Koning en Izaline Calister. De band staat onder leiding van Steven Sluiter.

Met ingang van seizoen 2016-2017 is Stageband Jazz Orchestra op zoek naar een

VOORZITTER (M/V) (Onbezoldigd)
 

Wij zoeken iemand die:

  • In het bezit is van enige bestuurservaring
  • Bevlogen is en een grote liefde heeft voor de jazzmuziek
  • In het bezit is van een aantoonbaar relevant netwerk binnen de jazzwereld en bereid is dit netwerk in te zetten ter promotie van Stageband Jazz Orchestra
  • De ingezette samenwerking met VRIJDAG Groningen wil begeleiden en verdiepen
  • Samen met muzikaal leider en leden de artistieke visie van de band verder wil vormgeven
  • De reguliere bestuurstaken soepel wil afhandelen i.s.m. de penningmeester
  • Een actieve rol kan spelen bij fondsenwerving en het verkrijgen van sponsoren.

Wij bieden:

Een inspirerende en professionele samenwerking binnen een actieve band die volop in ontwikkeling is.

Productionele ondersteuning is aanwezig.

 Herken jij je in dit profiel? Dan komen we graag met je in contact. Stuur een uitgebreid CV met korte motivatie naar info@stageband.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjan de Vreugt (voorzitter a.i.), tel. 06-20573799 en per mail via info@stageband.nl.

 

Als we voldoende kandidaten hebben sluiten we de vacature.