Izaline Calister en Stageband Jazz Orchestra, beiden toppers uit het swingende Groningen.

Izaline Calister, Edison winnares in 2009, heeft als singer/songwriter de afgelopen 12 jaar een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Soms ingetogen, dan weer opzwepend, verovert haar muziek met zelfgeschreven teksten in het Papiaments, publiek over de hele wereld. Nummers zoals recentelijk Bendisiona leverden de Antilliaanse zangeres in het Caribisch gebied nummer 1 hits op. Haar studioalbums Sono di un Muhé, Mariposa, Krioyo, Kanta Hélele en Speransa zijn wereldwijd uitgebracht.

De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz met Afro-Caraïbische invloeden. Met haar geweldige band en een speciaal samengestelde set krijgt ze op elk festival het publiek soms aan het dromen, dan weer aan het dansen. Izaline treedt op door heel Europa, Indonesië, U.S.A en Zuid-Amerika en speelde op vele festivals in binnen- en buitenland zoals Cape Town Jazz Festival, Rome Jazz Festival, Cervantino Festival Mexico, Sofia tot en met North Sea Jazz Festival.

Izaline werkt samen met uiteenlopende musici en kunstenaars zoals ook met Stageband Jazz Orchestra. Deze 18-koppige Groningse band heeft de afgelopen jaren een geweldige staat van dienst opgebouwd. De recent verschenen cd’s Coming About en Journey to the Heart werden lovend door de pers ontvangen. Stageband Jazz Orchestra is een graag geziene gast op de landelijke podia, en werkte met gastsolisten als Benjamin Herman, Ben van Gelder en Martin Fondse. De rijke klankwereld van deze band, het talent van de musici en het perfecte samenspel staan garant voor een opwindende luisterervaring. In mei vorig jaar opende de combinatie Calister-Stageband het gala van RUG 400 in een volgepakt MartiniPlaza.

De pers over Izaline Calister:

Haar podiumverschijning is onvergetelijk: een wilde diva op blote voeten. “De Koningin van de Antilliaanse Jazz”

Calister weet veel gevoel in haar stem te leggen. Zelfs als je geen Papiamento verstaat, begrijp je wat ze zegt. Hier ligt haar kracht”.

De pers over Stageband Jazz Orchestra:

diversiteit, rust in de composities en een uiterst enthousiaste speelwijze”

een muzikaal concept dat kookt als de fornuizen in de keuken van meesterkoks”