Woensdag 10 februari 2016 – Stageband ft. Michael Mossman (trompet)

Eenmalig concert met Michael Mossman

Op woensdag 10 februari 2016 gaven wij een eenmalig concert met de Amerikaanse trompettist Michael Mossman.

Over Michael Mossman

Michael Philip Mossman (1959) is jazz-trompettist. Al vanaf zijn 17e jaar is hij actief in de internationale jazz-scene. Hij tourde over de hele wereld en nam albums op met zijn eigen groepen en vele gerenommeerde artiesten, waaronder Dizzy Gillespie, Tito Puente, Eddie Palmieri en vele anderen.

In 2013 was Michael genomineerd voor een Grammy Award in de categorie “Best Instrumental Arrangment” voor “Afro-Latin Ellington Suite”. Hij schreef en arrangeerde muziek voor de films “Bossa Novaen “Chico and Rita”. De laatste ontving een Oscarnominatie in 2012. Zijn ballet “Beneath the Mask” werd uitgevoerd door Jon Faddis en het Chicago Jazz Orchestra samen met Deeply Rooted Dance.

Michael Mossman dirigeerde het Bilbao Symphonic Orchestra in Spanje en componeerde en arrangeerde voor het Philadelphia Orchestra, Joe Henderson’s Big Band Album (onderscheiden met een Grammy), het Carnegie Hall Jazz Orchestra, Count Basie Orchestra, Charles Mingus Orchestra en nog velen meer.

Michael is momenteel docent en hoofd Jazz Studies aan de Aaron Copland School of Music van Queens College in New York City. Daarnaast is hij één van de docenten van New York comes to Groningen, een samenwerkingsverband tussen het Prins Claus Conservatorium Groningen en 15 jazzdocenten uit New York die bij toerbeurt hun ervaring komen delen met de internationale studenten van de jazz-afdeling van het conservatorium.

https://www.stageband.nl/