Herfst 2011
De Stage Band stond onder leiding van Kurt Weiss. Kurt is trompettist en hij begon zijn muziekstudie aan de the North Carolina School of the Arts waar hij bij Raymond Mase studeerde. Vervolgens ontving hij een Bachelor of Music diploma van de Eastman School of Music waar trompet studeerde bij Charles Geyer, voormalig lid van de Chicago Symphony. Weiss trad hier ook op met het prijzen winnende Eastman Jazz Ensemble onder leiding van Rayburn Wright. Hij ontving een volledige beurs voor de Cincinnatie Conservatory of Music, waar hij als assistent-docent masterclasses gaf in trompet, jazz improvisatie en big band. Hij haalde er ook zijn Master of Music diploma.

Als musicus trad hij op met Aretha Franklin, Frank Foster, Steve Grossman, Natalie Cole, Donna Summer, Rosemary Clooney, Mel Torme en Bobby Short. Weiss tourde ook veelvuldig als solist bij de orkesten van Ray Charles, Artie Shaw, Glenn Miller en Jimmy Dorsey. Tijdens zijn jaren in New York trad hij op met de orkesten van Toshiko Akiyoshi, Mario Bouza, Maria Schneider, Barry Harris en met het Village Vanguard Monday Night Orchestra. Daarnaast tourde hij met zijn eigen bands in de USA en in Europa, trad hij op bij vele Broadway Theatre orchestras en televisie shows en speelde hij mee op meerdere cd’s.

Als componist en arrangeur is hij een actief lid van de BMI Jazz Composers Workshop onder leiding van Jim McNeely en Manny Album. Tijdens de eerste jaarlijkse John Lennon Song Writing Contest, viel hij in de prijzen voor een van zijn composities in de jazz categorie. Weiss’ carrière bracht hem naar meer dan 40 landen, waar hij door zijn veelzijdigheid als trompettist een veelgevraagd musicus. Op dit moment is Kurt Weiss als docent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium, waar hij onder andere doceert in arrangeren, daarnaast is hij dirigent van de big band van het Prins Claus Conservatorium.

Lente 2011
Dirigent: Kurt Weiss
Programma: Thad Jones & Jim McNeely
Flyer: Stageband Programma lente 2011

Meer volgt…